Nieuws

Ons laatste nieuws, ontwikkelingen en achtergronden zullen wij regelmatig op deze pagina publiceren.

Bronzen borstbeeld voor Capway Systems B.V.

Houten, 25 maart 2012
example graphic

Capway Systems B.V. is een internationaal opererend bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwerpen van, produceren en installeren van productielijnen voor broodproducten. Het splinternieuwe en uiterst moderne onderkomen van Capway Systems BV is gevestigd in Houten en werd onlangs in gebruik genomen.

Voor deze gelegenheid heeft Caroline Hörchner in opdracht een beeld gemaakt. Onder luid applaus van de ruim 400 aanwezigen, onthulden de gebroeders Piet en Gerjo van Capelleveen het bronzen borstbeeld van hun vader, de heer Teunis van Capelleveen Sr, in 1923 de oprichter van het bedrijf.

Capway draagt het openen van nieuwe bakkerijen voor met name gehandicapten in Afrika een warm hart toe. Zij steunen daarom
Bake for life

Boegbeelden

Maasbommel, 25 maart 2012
example graphic

Een boegbeeld is een beeld op de boeg van een schip. Boegbeelden werden vroeger door de Vikingen op de voorkant van het schip geplaatst om hen zo tegen zeemonsters te beschermen.

Tijdens de 15e tot in de 19e eeuw, de tijd van de handels- en oorlogsvaart met over 't algemeen dwarsgetuigde houten schepen werden ook boegbeelden gevoerd, gemonteerd voor op 't galjoen of de scheg. Voor Nederlandse oorlogsschepen waren dat meestal leeuwen, voor handelsschepen soms ook (zie de Batavia), maar ook figuren uit de mythologie kwam voor. Veel boegbeelden zijn vrouwelijk.

Volgens het volksgeloof belichaamden boegbeelden de geest van het schip. Er zijn in media echter ook enkele speciale uitzonderingen verschenen: het schip The Flying Dutchman (Vliegende Hollander) uit de filmreeks Pirates of the Caribbean heeft een skelet met een zeis als boegbeeld, waarschijnlijk om vijanden te intimideren of om duidelijk te maken dat The Flying Dutchman geen gewoon schip is maar een spookschip en om te laten blijken dat de bemanning van het schip nooit genade toont.

Misschien heeft u na het lezen van bovenstaande interesse in een bronzen boegbeeld voor uw sloep, boot of jacht. Wij informeren kunnen U geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. De foto hierboven toont een proefmodel, dat tijdelijk was gemonteerd.

Aterlier Het Kunsthoff bestaat uit 2 kunstenaars

Maasbommel, 25 maart 2012

Atelier Het Kunsthoff bestaat voortaan uit de kunstenaars Caroline Hörchner en Joep Verheijden. Wilt u meer weten over ons?
Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe website Aterlier Het Kunsthoff online

Maasbommel, 25 maart 2012

Onze vernieuwde website online gegaan. Voor Uw input ter verbetering van deze site staan we altijd open.
Klik hier om uw verbetertips te melden.